סדנה - Design Thinking

היקף: מינימום 4 שעות. מומלץ שלושה מפגשים, כל מפגש 4 שעות על מנת להטמיע את השיטה בתהליכי העבודה בארגון


כיצד יוצרים רעיונות חדשים וחדשניים באמת, שמתמודדים עם אתגרי הארגון?
Design Thinking היא גישה יצירתית ומעשית, המיועדת לפתור בעיות מתוך שיתוף פעולה והתמקדות באנשים.
החשיבה עיצובית שהתפתחה על מנת לתת פתרונות או להפיק תובנות יצירתיות אך רציונליות לבעיות – מטרת סגנון החשיבה הוא ביצירת מגוון פתרונות לאותה בעיה. סגנון החשיבה תורם גם ליצירת רעיונות חדשניים והטמעת בצורה יעילה בארגון.

זוהי גישה יצירתית ומעשית, המיועדת לפתור בעיות מתוך שיתוף פעולה והתמקדות באנשים. המשתתפים ילמדו את מתודולוגיות Design Thinking ויישמו אותן כדי להתמודד עם אתגרים ולשפר את פעילות הארגון, גיוס והחזקת העובדים, שביעות רצון הלקוחות מהמוצרים ומהשירותים המוצעים - ולמעשה כל אתגר אחר הניצב בפני הארגון.


בסדנה נלמד על הדרך שבה ניתן לחשוב בצורה עיצובית וכך להגיע לפתרון מוצלח לבעיות מורכבות ורב ממידיות, לימוד מתודות אפקטיביות של רעיונות, בחירה של פתרונות וביצוע שלהם.
כיצד יוצרים רעיונות חדשים וחדשניים באמת, שמתמודדים עם אתגרי הארגון?
הסדנה מוציאה את המשתתפים מהמשרד ולוקחת אותם לעולם האמיתי, כדי שיבינו טוב יותר את מפת האתגרים שלהם. היא אף מאפשרת להם לאמת את רעיונותיהם ופתרונותיהם ולבנות אב-טיפוס שלהם עוד לפני הוצאתם לפועל.

סדנה זו משפרת את התהליכים המורכבים בחברה ע"י התמקדות במחשבה של העובדים.

חלק מהתחומים שבהם נעסוק בסדנה:

סיעור מוחות בעידן החדש : מה הן הטכניקות החדשניות והיעילות ביותר להוציא מכל אחד את מיטב הרעיונות שלנו. כיצד מקיימים סיעור מוחות ללא הגבלות, ביקורת או שיפוטיות, על מנת לאפשר חשיבה ללא מגבלות וביקורת על רעיונות של עמיתים לסיעור המוחות. צורת סיעור המוחות הזה מאפשר הצפה של רעיונות שללא הפתיחות המאפיינת לא יכלו לצוף. סיעור המוחות מטרתו לגלות אלמנטים לא בהירים במצב הקיים והנחות יסוד מוטעות על פיהם עובדים בארגון/צוות.

השלבים לחשיבה עיצובית:י ישום עקרונות בסיסים של חשיבה עיצובית השמה את האדם במרכז העשייה על מנת להתמודד עם קשיים ואתגרים שמצריכים יצירתיות: הכרות עם שבעת השלבים לחשיבה עיצובית: הגדרה, מחקר, הגייה, אב-טיפוס, בחירה, יישום, למידה


הקניית כלים ומיומנויות ליצירת "מפת חשיבה": על מנת לארגן ידע, רעיונות ומשימות של הצוות או החברה. בעזרתו לעובד יש אפשרות לחקור, להגדיר, לנתח ולתכנן כיצד להגיע לנקודות מבט חדשות, פיתרונות יעילים יותר, ואפילו פיתרון קונפליקטים. מפת חשיבה מאפשרת ביטוי לדרך החשיבה של כל פרט בצוות/חברה.
במסגרת נושא זה נלמד:
• כיצד ניתן לארגן בצורה ויזואלית – בעזרת מפה ושרטוט את החשיבה על מנת להשיג מיקוד: נדגים כיצד בונים מפת חשיבה מקצועית, נתרגל את בניית המפה והעיצוב הנכון שלה.
• דיוק ומתן תשומת לב לפרטים
• כיצד להתעמק בנתונים שעולים מתוך מפת החשיבה
• כיצד להוציא רעיונות חדשים מתוך מפת החשיבה ולהסיק מסקנות פורצי דרך
• פיתוח יכולת הניתוח
• פיתוח היכולת ללמידה עצמית וביקורת עצמית, פיתוח היכולת ללמידה יעילה
• הפנמה וזיכרון של מידע
• נדון בסוגיות שנמצאות על הפרק בעזרת בניית מפת חשיבה ייעודית לכך כתרגול.

הסדנה מועברת בצורה מעשית, ומובנת. המנחה משתמש בתרגילים יישומיים ורלוונטיים לעולם התוכן של החברה באופן ספציפי.


לקריאה נוספת על השיטה:


Why Design Thinking Works

Design Thinking Comes of Age


פרטי יצירת קשר: 054-5233303 | info1sagol@gmail.com | חדרה, התחייה 2

 

 

WhatsApp chat
דילוג לתוכן