הרצאות בקרה וביקורת
הרצאות וסדנאות מקצועיות ומהעשירות של צוות המנהלים בארגון (דרג זוטר עד דרג בכיר) בנושאים של בקרה וביקורת
ההרצאות והסדנאות עוסקות בכל מה שקשור לנושאים משפטיים כמו ביקורות פנים, כתיבת נהלי עבודה, ביקורות חקירתיות, בדיקות שכר, איזון משאבים, דיני עבודה, דיני צרכנות, הגנת הפרטיות, מניעת שחיתות ועוד.
צוות המרצים שלנו בתחומים אלו משלב ידע מעשי ותיאורטי נרחב כך שכל לקוח מקבל את השירות האופטימלי לצרכיו- ניתן להתאים הרצאה לפי מידות הלקוח. הצוות הינו בעל ידע וניסיון רב מתחומי הכלכלה, החשבונאות, תעשייה וניהול, משפט וניתוח מערכות מידע ובעל הבנה תהליכית וראיה עסקית רחבה.
*הרצאות שהן חובה לכל מנהל בארגון*
הרצאות
(למעבר בין ההרצאות, יש ללחוץ על התמונה הקטנה)
כתיבת נהלים – איך לעשות את זה נכון?
נהלים הם חלק בלתי נפרד מחייה של חברה, יש בהם צורך בין אם בהקמתה, במיזוגה או בהסדרת העבודה בה. באמצעות נהלי העבודה ניתן לבסס שיטות עבודה בארגון, לשמור על הידע, להגדיר תחומי אחריות וסמכויות, לעגן את סוג התקשורת בין הדרגים השונים וליצור אחידות בדרכי הפעולה שלו. אז איך בדיוק כותבים נהלים? קצת סדר ואירגון שכל חברה צריכה בהרצאה ידידותית למשתמש ולמנהל.
בהרצאה נדון בנושאים הבאים:
- מתי צריך לכתוב נהלים?
- ההבדל בין נוהל להוראת עבודה
- כיצד כותבים נהלים?
- סוגי נהלים
- מדוע נהלים זה חשוב
ועוד..
הגנת הפרטיות – תקנות והשפעות
בחודש מאי 2018 נכנסו לתוקפן תקנות הגנת הפרטיות (אבטחת מידע). תקנות אלו מטילות על כל מי שמחזיק במאגר מידע חובות בתחום אבטחת המידע.
תקנות הגנת הפרטיות מפרטות את אופן יישומה של חובת אבטחת המידע המוטלת בחוק הגנת הפרטיות על כל גורם המנהל או מעבד מאגר של מידע אישי, קובעות מנגנונים ארגוניים ודרישות מהותיות שמטרתם הפיכת אבטחת המידע לחלק משגרת ניהול הארגון.
התקנות מפרטות את אופן יישומה של חובת אבטחת המידע המוטלת בחוק הגנת הפרטיות על כל גורם המנהל או מעבד מאגר של מידע אישי, קובעות מנגנונים ארגוניים ודרישות מהותיות שמטרתם הפיכת אבטחת המידע לחלק משגרת ניהול הארגון. התקנות חלות באופן גורף ומחייב על כל פעילות של עיבוד מידע אישי הכפופה לחוק הישראלי בכל מגזרי המשק: ציבורי ופרטי כאחד.
הרשות להגנת הפרטיות מפקחת על מילוי הוראות חוק הגנת הפרטיות והתקנות שהותקנו מכוחו, לרבות תקנות אבטחת מידע. הפרת התקנות עלולה להביא להטלת סנקציה מצד הרשות, לרבות ביטול אישור ניהול המאגר (רישומו בפנקס המאגרים) ופרסום ההפרה לציבור. כמו כן, עלולה ההפרה להיות בסיס לתביעות אזרחיות, ייצוגיות ואחרות.
האם באירגון שלכם מודעים לתקנות הגנת הפרטיות?
הנה כמה שאלות שכדאי לשאול:
- האם בחנתם את רגישות המידע שבידכם?
- האם אתם יודעים כיצד המידע מאובטח?
- למי יש גישה למידע?
- האם קיים מידור באירגון שלכם?
- האם הוגדרו נהלים כיצד לשלוח מידע בתוך ומחוץ לאירגון?
- ו… מה קורה באינסטוש ובפייס של האירגון?
כיום, התקנות מחייבות אתכם לשאול את השאלות האלו ועוד רבות אחרות, בכדי להימנע מעונשים כבדים, סנקציות ופגיעה במוניטין האירגון. אז איך עושים את זה? בואו לשמוע מעו”ד מיכאל גילינסקי, מומחה לתקנות הגנת הפרטיות ועמידה ברגולציה של התקנות באירגונים.
נושאים נוספים
- ביקורת פנימית
- תוכניות למניעת שחיתות
- דיני עבודה
- בדיקות שכר
- מניעת הטרדה מינית במקומות עבודה
- ביקורת חקירתית
- בדיקות מערכת מידע
- סקרי ציות