מובילים צעירים- תכנית לקידום בריאות בקרב ילדים

מובילים צעירים


משך הפעילות : 6 מפגשים (משך כל מפגש - 90 דק') + מפגש מסכם עם ההורים
גילאים : מכיתה א' ועד ו'

מס' מקסימלי של משתתפים : עד 30 משתתפים בקבוצה


בית הספר הוא מקום חשוב ומרכזי בחיי תלמידיו, המשמש כמקום מלמד, מחנך ותורם לעיצובם כפרט וכחלק מהחברה. אני מקדמת תפיסה חברתית וסביבתית בקהילה, מההבנה שאורח חיים בריא הינו הרגלים שאנו רוכשים במהלך החיים עקב חינוך ומודעות חברתית-סביבתית. לכן, חיוני שבית ספר יהווה סביבה המקדמת אורח חיים בריא.
מטרת התכנית "מובילים צעירים" היא להכשיר ילדים שיתפקדו כשגרירים בקהילה, יקדמו ויובילו פרויקטים שמטרתם להעלות את המודעות לאורח חיים בריא על כל היבטיו. במפגשים הילדים בתכנית מקבלים ידע עיוני ומעשי, התנסות בתרגילים חווייתיים, סרטונים, עריכת ניסויים ועוד. בסיום כל מפגש מקבלים משימות חקר לבית להמשך הלמידה. כל זאת על מנת להעמיק את הידע והמחויבות שלהם במגמה לגייס אותם כשגרירים חדורי מוטיבציה לאורח חיים בריא.

עיקרי התכנית:


חלק ראשון 6 מפגשים קבוצתיים עם התלמידים על כל ההיבטים של אורח חיים בריא.
• קשר רציף עם התלמידים במהלך התכנית.

• בגמר כל מפגש קבוצתי - שליחת סיכום המפגש וחומר עיוני.


חלק שני -מפגש מסכם בנוכחות ילדים, הורים, ראש העיר או נציגים מהעיריה,
• ליווי ומעקב אחרי התקדמות הפרויקטים, תיקונם והחזרתם עד לגמר הכנתם. • ביצוע הפרויקטים בקהילה

סילבוס


חלק ראשון - תכני המפגשים

מפגש 1:מה זה "אורח חיים בריא", מהי התנהלות בריאה ומאוזנת (תזונה ופעילות גופנית, שעות שינה, יציבה, היגיינה). תהליכים שהתרחשו במאה האחרונה בעולם המערבי שהשפיעו על אורח החיים שלנו, על התזונה ועל הפעילות הגופנית. האם יש לנו יכולת השפעה? כאן נכנס התפקיד שלנו כשגרירי אורח חיים בריא בקהילה. השפעת המדיה על הצריכה שלנו, תרבות השפע, אוכל מתועש, לחץ חברתי, אוכל כהווי חברתי, אורח חיים יושבני ועוד. אורח חיים בריא כדרך חינוכית וחשיבות הקניית הכלים מגיל צעיר. כיצד עושים זאת.

מפגש 2: תזונה - מהי תזונה נכונה, אכילה בריאה, אבות המזון שגופינו זקוק ומה חשיבותו של כל אחד. קריאה של תוויות המזון. נבנה סל קניות בריא שכולל את כל אבות המזון. מזון כבר מזמן אינו משמש אותנו רק לאספקת אנרגיה לגופינו, אילו התניות חברתיות, התנהגותיות, משפחתיות נקשרות לאוכל. יבוצעו ניסויים על מזונות פופולריים בקרב התלמידים.

מפגש 3: פעילות גופנית - מהי פעילות גופנית משמעותית, התנהגות אקטיבית ופעילות גופנית יזומה. חשיבות הפעילות הגופנית ספציפית לילדים ומתבגרים. מהם רכיבי הפעילות הגופנית (סבולת, כוח מתפרץ, כוח, סבולת לב ריאה, קואורדינציה ושיווי משקל) מערך השיעור יורכב מחלק עיוני ומעשי. נדרשים לבוא עם בגדי ספורט ונעלי ספורט.

מפגש 4: תופעות הלוואי ומחלות של חוסר פעילות גופנית ותזונה לקויה (השמנה, סכרת, תסמונת מטבולית, לחץ דם וכו') השמנה כמגיפה. מה התייחסות החברה כלפי אנשים המצויים בעודף משקל, וכלפי ילדים ובני נוער בפרט. שיתוף של אירועים שהילדים נכחו בהם או שמעו עליהם. סקירה של מחקרים מעניינים בנושא שבדקו השפעות אורח חיים על גופינו כילדים וכבוגרים.

מפגש 5: הקשיים בביצוע שינוי. כיצד ניתן להשפיע על ביצוע שינויים בהסתכלות מערכתית ועל ביצוע שינויים בהסתכלות אישית. מה נדרש על מנת להצליח להטמיע שינוי באופן קבוע הן מבחינת התנהלות והן מבחינה רגשית. למידה של מיומנויות וכלים יישומיים לשינוי הרגלים ותרגול אישי. איך בוחרים שינויים שנצליח לעמוד בהם.

מפגש 6: התנגדויות בקהילה ודרכי ההתמודדות. אורח חיים בריא מעורר לעיתים קרובות התנגדויות ממגוון סיבות בקהילה של ההורים, של אנשי חינוך, ושל ילדים ובני נוער. נדבר על הסיבות האפשריות להתנגדויות אלו וכיצד ניתן להתמודד איתם על מנת לגייס אנשים אלו למען אורח חיים בריא והגברת המודעות. הקמת קבוצות חשיבה וקיום דיון בין הקבוצות על הסיבות בעד ונגד אורח חיים בריא

בסיום כל מפגש נשלח מייל לתלמידים, להורים ולצוות המלווה על תוכן המפגש וחומר עיוני שהועבר. כמו כן מועברות משימות בית לביצוע עד המפגש הבא.

חלק שני – מפגש מסכם ופרויקטים בקהילה

במהלך המפגשים התלמידים מקבלים הנחיות כיצד ליזום פרויקטים שונים בקהילה שלהם, במטרה להעלות את המודעות לאורח חיים בריא. הפרויקטים יכללו מגוון פעילויות עשיר ביניהם הרצאות בכיתות או הפעלות, ימי ספורט, הפעלות בהפסקות בבית הספר, שבוע בריאות ואפשרויות יצירתיות ומגוונות רבות אחרות. את תכניות אלו מעבירים "השגרירים הצעירים" בבתי הספר ובקהילה, על פי הפרויקט וקהל היעד שהגדירו.

ליווי התכניות – במהלך כל המפגשים ועד ביצוע הפרויקטים אני מלווה את הרכזים ואת התלמידים בייעוץ והכוונה בבניית הפרויקט. מבחינה מקצועית ומבחינה לוגיסטית. נמצאת במעקב מול התלמידים ובקשר ישיר, מקבלת את הפרויקטים, נותנת הערות ומשוב עד לסיומם בצורה מאורגנת ומקצועית.

מפגש מסכם לאחר ששת המפגשים ובניית הפרויקטים יערך מפגש מסכם בנוכחות הורים וילדים, אנשי הצוות שליוו את התכנית מטעם בתי הספר, מנהלי בתי הספר ונציגי העיריה. במפגש נערכת סקירה קצרה על התהליך שעברו הילדים שהשתתפו בתכנית ותוכן התכנית. בתום הסקירה ניתנת הבמה לילדים על מנת שיציגו בפני הנוכחים את הפרויקטים שיזמו בבתי הספר ובקהילה.

פרטי יצירת קשר: 054-5233303 | info1sagol@gmail.com | חדרה, התחייה 2

 

 

WhatsApp chat
דילוג לתוכן