ניהול קונפליקטים – הלכה למעשה

ניהול קונפליקטים - הלכה למעשה

מנהלים טובים צריכים להיות בעלי איכויות חברתיות רבות טובות על מנת להצליח הן בתפקידם, הן בניהול עובדיהם והן בהתנהלות נכונה מול דרגים שונים ובכירים מהם. אחת מהמיומנויות המשמעותיות ביותר שחייבות להיות בארגז הכלים של כל מנהל בעסק עם עובדים זאת יכולת לניהול קונפליקטים בקרב עובדיו.

"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות"


באופן טבעי בכל חברה ישנן דעות וגישות שונות לאנשים שונים בהתייחסות לעניינים שונים. עולם העבודה ודאי אינו נפרד מכך. על כן, עבודה משותפת בשהות ממושכת באופן יום יומי עשוי ליצור מתחים, חיכוכים וחוסר הסכמה לגבי ביצוע מטלות בעבודה, חלוקת המשימות ואגו שפעמים רבות משפיע על סיטואציות.
כיצד ניתן לצמצם או לפחות לנהל היטב את הקונפליקטים שעשויים להיווצר בין עובדים?

ראשית, על המנהל להיות קשוב לעובדיו, להיות מודע ליכולות והתכונות הטובות בכל אחד כדי שיוכל לזהות שינוי דפוסי התנהגות בקרבם. מנהל מוכשר אינו ממתין שקונפליקט יתפרץ, אלא מבחין בשינוי האווירה שעשויה להביא לידי שינוי בהתנהגות הצוות.

מניעה וניהול קונפליקט בזמן אמת


לעיתים קונפליקטים נוצרים עקב חוסר בהירות לגבי הובלת משימות ואופן ההובלה. מנהל טוב עוקב ויודע לנתב את הכוחות והכישורים של כל עובד למקום הנכון ולטעת בהם תחושה של נחיצות למערכת, כאשר חיבור מדויק ביניהם יניב לתוצאה טובה יותר מעבודה אינדיבידואלית. מנהל בעל כושר מנהיגות בריא יצור אווירה בה כל אחד מאנשי הצוות מרגיש בנוח במקומו ויודע בדיוק מה תפקידו בצוות, ייצור תיאום בין כל הגורמים ויוביל לתוצאה הרצויה.

בעת יצירת פרוייקט חדש, על המנהל להתחיל בליווי הפרויקט בלידתו ובשלבים להאציל סמכויות לעובדים הבכירים שימשיכו בדרכו כדי להגיע לתוצאות המבוקשות.

תקשורת פתוחה ותיאום ציפיות - מתכון לאווירה טובה


שיחות אישיות וקבוצתיות חיוניות כדי לזהות את תחושות הצוות. בנוסף, תיאום ציפיות בתחילת העבודה המשותפת ובהמשך בכל משימה שנדרשת יש לעשות תיאום נפרד כגון, הגדרת זמן לסיום, תיעדוף ודרישות כדי שדברים יהיו ברורים מלכתחילה ולמנוע מצבים של חוסר הבנה, תסכול ואכזבה.

אפשרות נוספת שמסייעת במניעת מתחים בקרב הצוות זה יצירת קבוצת אי מייל, וואטסאפ או כל פלטפורמה תקשורתית אחרת בה כל אנשי הצוות המשויכים למשימה מחוברים אליה כך שכולם בתוך הלופ התקשורתי ומעודכנים בשינויים התכופים.

סגנון התקשורת - גורם מכריע

ישנם שני סגנונות תקשורת מובילים: תקשורת הגנתית ותקשורת תומכת. תקשורת הגנתית מאופיינת בשליטה ושיפוטיות בעוד שתקשורת תומכת מאופיינת בהתמקדות בעניין עצמו ולא באישיות האדם. כלומר, במידה ומופנת אלינו הערה אישית אזי יכולת ההקשבה תיפגע ואין פניות לקבל את ההערה ולפעול לתיקון אליו נתבקשנו. בבחירת סגנון תקשורת תומך, מנהל טוב דואג לדוגמא אישית ראויה, העברת תוכן מדויק למסר, ודואג לשיח מקצועי ואווירה טובה במקום העבודה.

5 נקודות נוספות כיצד לשפר את תהליך ניהול הקונפליקטים שלך:

1- ניתוק רגש – אל תנסה לשרת את הרגש או האגו שלך בתהליך של ניהול הקונפליקט, לרגשות את מקום בהיגיון של קונפליקטים במקום העבודה, בטח לא לאגו.

2- קבל את הקונפליקט – להתעלם מבעיה לא יעביר אותה, אלא רק יחמיר אותה עד שהיא תתפשט בכל הארגון. קבל את העובדה שיש קונפליקט, תכיר בו, תלמד אותו

3- בודד את המרכיבים שיוצרים את הקונפליקט – צוותים, אנשים, משימות וכדומה. בסדנה שאנו מעבירים בנושא ניהול קונפליקטים, אנו מלמדים את המנהל/עובד כיצד לבודד נכונה את כל המרכיבים של הקונפליקט וכיצד לנתח כל מרכיב ומרכיב על מנת להגיע לפיתרון.

4- השתמש בקונפליקט בחכמה ובכך לנצל אותו ולהוציא את המיטב מצוותים/עובדים/מחלקות – בסדנה הייעודית שלנו לניהול קונפליקטים אנו מלמדים כיצד לנהל את הקונפליקט לטובתו של הארגון.

5- דיאלוג, דיאלוג, דיאלוג – הסבירו לצדדים בעזרת שיח אמיתי את המורכבויות וההשלכות של קונפליקטים. תתנו להם את האפשרות לנהל את הקונפליקט ולפתור אותו בעצמם, תוך בקרה רצופה של המנהל על התהליך.

*הסדנאות מועברות גם אונליין בעזרת מערכת זום

 

פרטי יצירת קשר: 054-5233303 | info1sagol@gmail.com | חדרה, התחייה 2

 

 

WhatsApp chat
דילוג לתוכן