מדידת תוצאות בארגון

מדידת תוצאות בארגון

היה לי פעם מנהל שאמר שיש למדוד עובדים רק לפי התוצאות שלהם ולנתק כל פרמטר אחר, בטח לנתק רגש. כעובדת כעסתי על הגישה הזו ודרשתי שהוא יבין גם את הסיבות לתוצאות, אבל מה שלא הבנתי אז הבנתי אח"כ כשפתחתי חברה בעצמי והעסקתי עובדים, הבנתי שתוצאות הן באמת הבסיס למדידת ביצועים לעובד ולארגון באופן כללי. אין זה אומר שהתעלמתי מהסיבות לתוצאות, אבל הסיבות הללו היו שם לאורך כל הדרך, ולעובד היה את כל הזמן להתריע ולחפש פיתרונות לבעיות, כך שאם הוא לא עשה כך, הוא חייב לשאת בתוצאות.

בשביל מה צריך למדוד תוצאות


חברה שלא מצליחה למדוד תוצאות ברמה מדוייקת היא חברה ללא הגה, ואולי הדוגמא המוצלחת ביותר, ללא מכוון מהירות ברכב, איך תדע באיזה מהירות אתה נוסע?

חברה של מודדת מכירות לפי כל אפיק שיווקי לא תדע איזה אפיק יעיל ואיזה פחות, על מה כדאי לה להוציא את רוב הכסף, ואיזה אפיק להפסיק להשקיע בו. כך תמצא עצמה החברה משלמת לכל האפיקים או לוקחת החלטות שגויות בכל הנוגע לבחירת ערוץ השיווק. זה מתורגם באופן ישיר להפסד כספי.


המדידה של הארגון הוא מנוף הצמיחה שלו - שיפור היכולות, הצפת הבעיות. לא ניתן להשתפר ללא מדידת תוצאות. המדידה מאפשרת לנו לזהות מקומות חלשים בארגון שיש לחזק, ליצור פעולות מתקנות במקומות הרלוונטים, לזהות מגמות ולהגיב מבעוד מועד.
חברה שמתחילה למדוד את התוצאות שלה תגלה כמה כסף היא זורקת לפח, ומצד שני חברה שלא מודדת ככל הנראה תאבד המון כסף על חוסר בקרה, כמו לקוחות שישלמו ולא קיבלו סחורה בגלל קושי באספקת המוצר אז הם ביטלו את העסקה, ויש עוד אלפי דוגמאות.

בהקשר זה חשוב לי לציין את החשיבות של בקרה בחברה, והקשר בין בקרה תוצאות ונהלים – כאשר האחד תומך ונגזר מהשני. מנגנון בקרה חכם יוביל לכך בעיות בארגון יצופו לפני שהן מתפתחות והופכות להפסד כספי. חלק מבקרה נכונה בארגון זה מדידה קבועה של תוצאות העובדים והמחלקות. נהלים נגזרים מתוך בקרה והסקת מסקנות על הארגון. לפירוט נוסף היכנסו למאמר – כתיבת נהלים.


מה ניתן למדוד – כמה רעיונות:
*משתנה לפי צרכי הארגון והמוצר שלו

*תמיד להתחיל במנופי הרווח הכי גבוהים שלכם – בדקו באיזה תחום השינוי יביא להכנסות המשמעותיות ביותר, ובהמשך תתקדמו ותוסיפו עוד תחומים.


1- מכירות מול יעדים
2- נטישת עובדים
3- הוצאות מול הכנסות (לא להאמין כמה ארגונים לא מודדים את זה)
4- טיפול בחובות אבודים, וחובות באופן כללי
5- עודפי משקל במוצרים
6- מעקב אחר שעות העבודה של העובדים
*מכל פרמטר מדידה יש לגזור ביצועי כל עובד באופן פרטני

וכמובן יש עוד המון אופציות בהתאם לארגון

*בסדנאות ניהול שלנו אנו שמים דגש רב על מדידת תוצאות לצוותים, מחלקות ועובדים. הסדנאות מועברות גם אונליין בעזרת מערכת זום

לפניכם כמה כלים דיגיטלים שיעזרו לכם לארגן את הנתונים, להגיע ל"שורה התחתונה" ולדון יחד בנתונים

פרטי יצירת קשר: 054-5233303 | info1sagol@gmail.com | חדרה, התחייה 2

 

 

WhatsApp chat
דילוג לתוכן