יערה שדור
בוגרת תואר ראשון (BPT) מאוניברסיטת תל – אביב (1991) מוסמכת בשיקום קליני של רצפת האגן ) 1995) ובייעוץ לפעילות גופנית (2006) .
כ- 12 שנים הייתה יערה טריאתלטית תחרותית, אימנה קבוצת טריאתלון לנשים בלבד. וכיום פעילות גופנית היא מרכיב משמעותי בחייה ובעיסוק שלה הפרטי והציבורי.
מלמדת ומדריכה פיזיותרפיסטיות ומאמנים בתחום רצפת האגן והאימון הגופני וסטודנטית שנה שניה ל DVT דרמה תרפיה.
הרצאותיה
(למעבר בין ההרצאות, יש ללחוץ על התמונה הקטנה)
בריאות האישה
כשלמדתי פיזיותרפיה (וזה היה מזמן) התגלה בפני העולם הקסום של הגוף האנושי.
אז, כמעט לא הייתה התייחסות נפרדת לגברים ולנשים, ואזור רצפת האגן הוזכר רק ברפרוף.
לפני 25 שנים ילדתי את בני הבכור, ובעקבות הלידה בחרתי להעמיק בתחום השיקום של רצפת האגן ובריאות האישה וזה הפך להיות מרכז העשייה המקצועית שלי. מאז ילדתי עוד שתי בנות וטיפלתי באלפי נשים …
נשים תמיד שואלות אותי : מותר לי לרוץ? ומה עם הרמת משקולות? להתאפק זה בריא? ומה קורה לרצפת האגן בהריון, בלידה ואחריה? ויחסי מין – מה איתם?
הגוף שלנו הוא מכונה מופלאה, ופעילות גופנית היא המפתח לחיים בריאים. הגוף שלנו נועד ללכת, לרוץ, להרים משקלים, להביא חיים לעולם וגם ליהנות ממין. והשלפוחית שלנו שם כדי שנוכל להתאפק. על איך לעשות את זה נדבר בהרצאה.
מי מפחדת מהורמונים? נדבר על תפקיד ההורמונים בכל גיל, על אמצעי מניעה הורמונאליים והורמונים חלופיים של גיל המעבר. ילדות, התבגרות, הריון ולידה, גיל המעבר, זקנה. לכל גיל קסם ואתגרים משלו.
ועד שניפגש קבלו שלושה טיפים ממני אליכן :
- קחו כמה דקות ביום לנשימה. תפקוד רצפת האגן מאד מושפע ממתח (סטרס) והנשימה ורצפת האגן שלובות זו בזו. נשימה רגועה מפחיתה מתח גם מרצפת האגן ומאפשרת תפקוד ושליטה טובים יותר.
- הקפידו על פעילות גופנית לפחות פעמיים בשבוע. כל פעילות שתבחרו טובה לבריאותכן וגם לרצפת האגן שלכן.
- אף פעם אל תתנו לשלפוחית השתן לנהל אתכן. לא בכל פעם שהיא נותנת סימן חייבים לרוץ לשירותים. זה בסדר להתאפק (לא יותר מידי) וללכת להתפנות בזמן שנוח לכן.
בריאות הגבר
תתפלאו אולי לשמוע – אבל גם לגברים יש רצפת אגן.
בהרצאה אדבר על הדומה והשונה, על תפקידם של ההורמונים ועל מה שבין הבריאות שלה לבריאות שלו, ואיך זה קשור לנשימה, לשינה ולדיבור.
הגוף שלנו הוא מכונה מורכבת ונהדרת .
זו הזמנה להיכרות קצת אחרת.