תורת המשחקים - קבלת החלטות

היקף: שני מפגשים, שעתיים כל מפגש. אפשר גם בתכונת מקוצרת של הרצאה פעילה
מיקום: בארגון או בכל מקום אחר שהארגון ייבחר
מס' משתתפים: עד 30
למי זה מתאים: כל מי שמקבל החלטות בארגון. מנהלים בכל דרג, בהתאמה מיוחדת לדרג הניהול


כיצד משתמשים בתורת המשחקי על מנת לקבל החלטות בצורה מיטבית?

תורת המשחקים מתאר מצב של עימות או שיתוף פעולה בין מקבלי החלטות בארגון או בכל מקון בעלי רצונות ואינטרסים שונים. בארגון, כל מקבלי ההחלטות שואפים להגיע לרווח מקסימלי מבחינתם, ולעיתים הרווח שלהם בא על חשבון הרווח של האחר – בארגון מצב כזה יכול לפגוע בהתפתחות של החברה, אף שזה תורם לעובד היחיד, אך לא לכלל החברה.

בסדנת פיתוח עובדים ומנהלים זו נלמד כיצד לפשט מודלים כללים ארגוניים, על מנת להגיע להחלטה שתטיב, ככל האפשר עם כל הגורמים המעורבים. לזהות דרכי פעולה צפויים מקבלת ההחלטה, מסלול של השפעות, וכך להצביע על החלטה אחת מומלצת למחלקה, צוות, עובד או חברה.

נלמד כיצד לנבות נכונה התנהגות של מחלקות, צוותים ועובדים לאחר שמיישמים החלטה כזו או אחרת. אמנם תורת המשחקים חוקרת את קבלת ההחלטות ע"י מספרים, בסדנה לא יהיה שימוש במספרים אלא בכלים שמעניקה תורה זו: פעולות אפשריות, מצבים עתידיים, התנהגויות אנושיות צפויות, רווח או הפסד אפשרי וכדומה.

תורת המשחקים עוסקת ביחסי גומלין אסטרטגיים בין מספר מקבלי החלטות. במפגש אסטרטגי כזה כל שחקן מודע לכך שפעולותיו משפיעות על רווחת השחקנים האחרים, ושפעולותיהם משפיעות עליו. תורת המשחקים מנתחת כיצד השפעות הדדיות אלה מנתבות את החלטות השחקנים ומובילות לתוצאה הסופית.


הנושאים בהם נדון בסדנה:
• מבוא לתורת המשחקים – כיצד צורה זו עוזרת לנו לקבל החלטות נבונות ומחושבות, משחקי מיקוח, פוקר, מו"מ, דילמת האסיר, שִווי משקל נאש וכדומה.
• ההבדל בין טקטיקה לאסטרטגיה
• אסטרטגיות שולטות ונשלטות, אסטרטגיות טהורות ומעורבות, אסטרטגיות ניתנות להצדקה
• ניתוח הגורמים המעורבים בהחלטה שלי
• מכרזים – כלים מתורת המשחקים
• העדפות בתנאי אי-ודאות ושליטת סיכון,
• איפה אנחנו טועים? יצירת מנגנון הפוך של כישלון, על מנת להכיר את האפשרות ולדעת כיצד להימנע ממנה
• ניהול רגשות בקבלת החלטות - הגיון מול רגשות
• זיהוי של התנהגות רצויה או לא רצויה


פרטי יצירת קשר: 054-5233303 | info1sagol@gmail.com | חדרה, התחייה 2

 

 

דילוג לתוכן