פרופ' תמר שגיא
תמר שגיא היא פרופסור לפסיכולוגיה חברתית באוניברסיטת רייכמן, מומחית במגדר ויחסים בין קבוצות.
היא פרסמה יותר מ 90 מאמרים ופרקים בנושאים אלו ומרצה במגוון זירות כולל בבית הנשיא, משרד התחבורה, בית החולים שניידר, קוקה-קולה, ושלל ארגונים וחברות.
הרצאותיה משלבות תוכן מחקרי וכלים יישומיים כיצד לפעול או להינתק מחסמים מגדריים, אם זה בהקשר של הורות וחינוך (מתאים להורים או לגופי הוראה פורמלים ובלתי פורמלים) ואם זה בהקשר של נשים בעולם הניהול - על התהליכים הפסיכולוגיים אצל המנהלים/מנהלות וגם אצל העובדות/מועמדות שחוסמים נשים מלהתקדם.

לצאת מהקופסא: איך לגדל בנות ובנים משוחררים מתכתיבי מגדר
כהורים, אנחנו מקבלים אינספור החלטות עבור הילדים שלנו. החל מאיך הם יתלבשו, דרך הצעצועים שיהיו להם בבית, הפעילויות והחוגים שהם ייחשפו אליהם. דרך ההחלטות ההוריות הללו אנחנו רוצים לאפשר לילדים שלנו לעשות ולהיות כל מה שמתאים להם, נוגע בהם, ומסקרן אותם.
אבל... לעיתים, באמצעות מסרים לא בהכרח מודעים, אנחנו דווקא מגבילים את הילדים שלנו מלממש את הפוטנציאל הגלום בהם – וזה נכון במיוחד בכל הנוגע למגדר.
בהרצאה מרתקת, פרופסור שגיא חושפת בפניי הורים כיצד הם, לרוב בלי משים, מאותתים לילדים שלהם איך בנים ובנות אמורים, ולא אמורים, להתנהג .
באמצעות סקירה של מחקרים עדכניים מתחומי הפסיכולוגיה והמוח, היא מדגימה איך השפעה הורית מהסוג הזה יכולה לעצב תחומי עניין, תחושת מסוגלות ומימוש פוטנציאל. ההרצאה מנתצת מיתוסים לגבי מגדר ומספקת כלים פרקטיים להורות מחוץ לקופסא – כזו שתאפשר להורים לגדל ילדים שאינם מוגבלים על ידי תכתיבי מגדר

על הפסיכולוגיה של קידום נשים לעמדות ניהול
ארגונים רבים שמו להם למטרה לקדם נשים לעמדות בכירות.
אולם, על אף שמספר הנשים הבכירות עולה ברמה הגלובלית, קצב העלייה איטי וניכר בעיקר בתחומים ניהוליים שכבר קיים בהם ייצוג לנשים. אז איפה הבעיה?
בהרצאה מרתקת שסוקרת מחקרים עדכניים מעולמות הפסיכולוגיה והמח, פרופ' שגיא תדבר על חסמים לקידום נשים. מעבר לחסמים הנוגעים לאפליה מגדרית, היא תחשוף מנגנונים דרכם, לרוב אופן לא מודע, דווקא אלה שרוצים לקדם נשים עשויים לקדם סטריאוטיפים מגדריים.
ההרצאה מנפצת את התפיסה הרווחת שנשים וגברים מביאים יכולות אחרות לעולמות הניהול, ומספקת כיווני חשיבה חדשים על נשים ועמדות כח, כולל מתן כלים לפיתוח התערבויות שיקדמו נשים לעמדות בכירות
ההרצאה תיתן כלים לחשיבה חדשנית ואפקטיבית לפיתוח התערבויות רלוונטיות
